Posts

Showing posts from July, 2017

Catatan Lebaran 1438 Hijrah

Image
Lebaran tahun ni terasa ada yang suram. Tak semeriah sebelum2nya. Mungkin kerana faktor usia ⌣ Kali ni hanya ada 6 drpd 10 warga Familia Zarkasi. Tiga giliran beraya di rumah mentua, dan sorang terpaksa bertugas. Tahun lepan semua ada. InsyaALLAH tahun depan dapat berkumpul semua.

Teman pilihan tahun ni ; LILAC dan MINT GREEN. Boleh pilih salah satu atau nak gabung keduanya pun boleh. Warna2 pastel giteww... nampak ayu dan cun je semua. Ramai yg komen lawa.

Raya pertama aku mengenakan dress warna lilac dan bunga2 mint green. Tudung Ariani warna mint green. Suami & my cutie pie mengenakan kurta mint green. Majoriti ahli keluarga memilih warna mint green utk baju dan tudung warna lilac.

Lemang tempah je 7 batang dr org kampung. Malangnya 3 drpnya mentah. Selalu okey je. Tahun ni mungkin org yg ambik tempahan tu ter'over' ambik tempahan. Selain lemang, ada rendang daging. Itu shj menu yg ada..huhu. Biskut raya pulak semua home made by my sis. Tak seperti sebelum ni, tempah je…