Iphone 6 Plus Tak Boleh On

Menggelabah I sekejap minggu lepas bila Iphone tak boleh on bila habis bateri. Bila cas dr power bank, nampak pratus menurun menandakan kabel elok, Iphone pun elok. Cuma tak boleh on. Biasa Iphone akan on sendiri bila kitas cas. Ni tak, puas tekan tak boleh on.

Terpaksa hantar kedai, dan standby duit ratus2 takut caj mahal. Sebelum ni pernah ganti screen sbb touch dah tak elok (pandai gerak sendiri) kena RM350 kat Angsana Mall. Iphone 6 adik pun pernah kena RM550 sebab ganti screen yang lekang.

Sampai kat kedai, tunjuk kat sorang amoi. Bila dia tengok, dia pun try tekan on. Tak dapat jugak. Lepas tu dengar dia borak2 dengan pekerja lelaki (mungkin tauke kedai tu). Dia pun tekan tempat on serentak dengan home. Dah hidup. Lega. FOC.


Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA