Posts

Showing posts from April, 2014

Baju Muslimah

Image
AssalamualaikumHari ni sy nak share sikit pasal baju muslimah yg sy jual. Macam2 keluaran. Wafiyya, Jameela, Muslimah Qaseh, Keesya Coutre, Safiyya, Nursafia dan Muslimah4u. Untuk pengetahua  semua, tiap2 minggu syarikat pengeluar baju muslimah ni akan keluarkan design2 baru dr sehelai ke 10 helai. Dan setiap Ahad saya akan upload baju2 tu di pages fb dab fb saya Kedai Uzna Maju.
Baju2 ni limited stok tau dan jarang restock. Ada saiz xs sehingga 4xl. Biasanya habis dlm masa seminggu je. Design2nya memang fuh cantik  banget sih. Rugi youolls kalau tak grab 1.So I nak kongsi design terbaru minggu ni. Kalau berminat boleh k
Pm kat fb saya ye. Tak pun komen kat bwh.Tq....Salam dr my hometown

Menulis & Bisnes

Inilah dua benda yg aku suka buat. Tak boleh nak tinggal.  Kedua2nya aku mula sejak di bangku sekolah lg. Dan Kedua2nya ikut mood. Mood menulis dtg aku pun menulis. Mood bisnes dtg aku pun  berbisnes. Zaman sekolah dulu..time cuti je aku akan berniaga rojak. Best tau potong buah2 pastu campur dgn kuah rojak. 20 sen je. Murah kan. Aku jugak pernah jual bookmark buatan sendiri..kad2.. Selain tu aku pernah berniaga alat tulis di kampung hingga maju la jugak. Tapi kedai terpaksa tutup bila aku berhijrah. So sad...Dan skrg aku masih berbisnes.  Tp sbg agen dropship.  Tak sempat wei nak uruskan pengeposan. Jd agen dropship la plg sng nak raih pendapatan.Bila mood bisnes suram..ganti pulak dgn mood menulis. Tp aku dah   x menulis serancak zaman muda2 dolu. Kalaulah dulu2 ada web utk asah bakat..tentu aku dah byk nvl skrg. .hmm.Sorry kalau byk ejaan salah. Update via hp je ni..nite

MY HERO - Grup Buku Karangkraf

Image
MY HERO - Grup Buku Karangkraf



Salam semua...ni novelet aku yang pertama di Ilham. Jemput baca dan sudi2kanlah komen ye. Yg membina k. Sebenarnya banyak novelet dalam simpananku. Yang aku karang masa masih zaman remaja dolu2. Sayangnya zaman tu aku tulis pakai pen je. Belum ada komputer lagi. Thats why lambat la sikit aku nak masukkan ke portal ilham. Ambik masa nak taip. Dan nak ubah sesuai zaman. Takkan nak masuk citer zaman dulu ye dak..zaman tak ada handset lagi. Zaman pakai surat. Ketinggalan beb.



Sysss...korang, hensem tak hero ni? Nak tau siapa? Tunggulah novelet aku habis baru aku storykan k :)

GB Baru

Sejak 2007... I mean sejak awal masuk ke skur, aku tak pernah lg menghadapi situasi bertukar GB. Next week.. I mean lusa GB baru akan masuk. GB dr sekolah yg keputusan UPSRnya top 3 dlm daerah. Hmm.... bagaimanakah cara dia mentadbir sekolah? Pasti nya hebat kan.Sebelum ni meeting or contact time bantai masa pnp. Kebanyakan urusan semua on paper... pasti nya yg baru ni tak sama lg dgn yg lama. GB baru dah hantar email memaklumkan tentang mesyuarat yg akn diadakan atr guru2..staf2 with new GB. Meeting jam 1.00 tengah hari. Oh my! Aku biasa nya jam 1 dah blah dr sekolah. Huhu....Anyway. .mana yg baik haruslah kita terima. Apa yg ditegurnya nanti sbg pengajaran. Welcome GB baru... En. ZAINAL.

Bukit Bendera @ Penang Hill

Image
Cuti sekolah bulan Mac yg lalu, kami sebahagian warga FZ ke Penang Hill.  Dari kg ke Penang Hill dekat 2 jam ikut jambatan lama. Sampai sana tengah hari. Mak ai ramainya orang beratur nak beli tiket. Mulanya dah rasa malas dah...tapi bila beratur rupanya kejap je dah berjaya beli tiket. IC kena tunjuk yuolls utk pastikan kita warganegara. Tiket dewasa rm8 je..kanak2 separuh harga. Bukan warganegara rm30 tau. Akhirnya berjaya jugak beli tiket.Proses beratur nak tunggu kereta kabel makan masa 15 minit jugak. Naik macam sardin. Nak duduk kena serbu. Hehe.. aku dpt tempat duduk coz aku dukung baby. Ramai pak arab time tu. Ini kali ke2 aku sampai bukit bendera.  Dah berbeza sejak 10 thn yg lalu. Dulu naik kereta kabel separuh jln je...lepas tu kena tukar kereta kabel lain dekat stesen tengah2. Leceh. Sekaranh terus je naik ke atas. Tak sampai 5 minit dah sampai. So baby pun tak sempat boring dok dalam kereta kabel tu.Teropong masih ada. Cuma berbeza sikit. Dulu bayar rm1. Skrg pun
sama. …